LOGO_EgerFly

ULPL pilóta képzés

Általános információk:

Apollo Fox típusú, két személyes ultrakönnyű repülőgép vezetéséhez szerezhetsz ún. ULPL szakszolgálati engedélyt (Ultralight Pilot Licence). Az engedély megszerzéséhez minimum 30 óra gyakorlati- és 100 óra elméleti képzésen kell részt venni, amely a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség képzési tematikája szerint történik. 


Mire jogosít az ULPL szakszolgálati engedély?

Az engedély megszerzését követően a pilóta jogosult egy-és kétüléses ultrakönnyű repülőgépen parancsnokpilótaként repülni, nappal, látvarepülési (VFR) szabályok szerint. Bővebben: 53/2016. (XII. 16.) NFM rendelet


A képzés feltételei:
  • Betöltött 17. életév
  • Érvényes repülőorvosi igazolás (2. Eü. osztály)

Ultrakönnyű?

Olyan kétüléses repülőgép, amelynek maximális felszállósúlya 450 kg (beépített ejtőernyős mentőrendszerrel 472,5 kg). Az ultrakönnyű repülőgépek biztonságosan, és egyszerűen kezelhetőek, valamint kiválóan használhatóak hobbi repülési célokra. Pl. helyi repülések , városnézés, dinamikus repülés, túrázás.


Jó nekem az ULPL?

Az ultrakönnyű repülőgépek üzemeltetési költségei és feltételei jóval kedvezőbbek, mint a hagyományos motoros repülőgépeké, így a megszerzett engedély birtokában sokak számára fenntartható és elérhető marad a repülés, akár saját repülőgépen is! 


Fejlődhetek?

Az ULPL engedély bővíthető bármilyen utlrakönnyű repülőgép típusra, valamint az alábbi kiterjesztések válnak elérhetővé:

  • NVFR (éjszakai) jogosítás
  • Vontatói jogosítás –  vitorlázó repülőgép és transzparens vontatásához
  • Oktatói jogosítás FI(UL)

Átképzés PPL-ről

Érvényes PPL engedéllyel rendelkező pilótáknak mindössze 6 óra gyakorlati átképzéssel megszerezhető az ULPL engedély!


Maradj velünk!

Repülőgépünk bérelhető, amelyen céljaidnak megfelelően gyűjthetsz repült időt!
Ezen kívül segítünk saját repülőgép beszerzésében is.


Próbáld ki!

A képzés elkezdése előtt, bármilyen elköteleződés nélkül lehetőséged van kipróbálni a repülőgépet, ún. „szoktatórepülés” keretében. Ez alkalommal megtapasztalhatod a repülést, megismerkedhetsz alap szinten a repülőgéppel és leendő oktatóddal.